Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Transavia stopt met vliegen vanaf Maastricht

| Geen reacties

Transavia stopt vanaf MaastrichtVolgend jaar zal Transavia geen vluchten meer vanaf Maastricht uitvoeren. Dit jaar kon met Transavia gevlogen worden naar Antalya in Turkije en naar Heraklion op het Griekse eiland Kreta.

Volgens de luchtvaartmaatschappij was er onvoldoende vraag naar de vluchten. “We willen de beschikbare capaciteit concentreren op Schiphol, Eindhoven en Rotterdam”, verklaart de directeur van Transavia Roy Scheerder.

Voor Sander Heijmans, directeur van Maastricht Aachen Airport, is het vertrek van Transavia een tegenvaller maar geen grote slag. “Het is natuurlijk een bekende naam en ze vlogen al heel lang vanaf Maastricht. Maar ze vervoerden maar kleine aantallen passagiers, dus wat dat betreft is het effect miniem.” De vluchten van Ryanair en Wizz Air zijn qua aantallen passagiers belangrijker voor de luchthaven dan de vluchten van Transavia.

Tegenover TravMagazine heeft Reinoud Koot, commercieel directeur van Thomas Cook, dat met Neckermann vanaf Maastricht reizen aanbiedt, aangegeven dat hij het besluit van Transavia begrijpelijk maar jammer vindt. “We zijn nog aan het kijken wat we hiermee willen doen. Het is niet per definitie zo dat nu Transavia met Maastricht stopt, wij dat ook doen.”

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.