Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Schoolvakanties 2018

Voor het plannen van uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht hier een overzicht van de schoolvakanties in regio zuid voor heel 2018.

Zo kunt u kijken wanneer u samen met uw schoolgaande kinderen of kleinkinderen op vakantie kunt. Of u gebruikt het overzicht om juist een vakantie buiten de schoolvakanties te plannen.

Kerstvakantie 2017-2018
23 december 2017 t/m 7 januari 2018

Voorjaarsvakantie 2018
17 februari t/m 25 februari 2018

In 2018 valt carnaval (rond 11 februari) buiten de adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Scholen kunnen kiezen voor het vervroegen van de voorjaarsvakantie.

Meivakantie 2018
28 april t/m 6 mei 2018

Scholen kunnen de meivakantie met een week uitbreiden. Kijk in de schoolgids of op de website van de school voor de juiste data.

Zomervakantie 2018
7 juli t/m 19 augustus 2018

Herfstvakantie 2018
13 oktober t/m 21 oktober 2018

Kerstvakantie 2018-2019
22 december 2018 t/m 6 januari 2019

Voorjaarsvakantie en herfstvakantie adviesdata
Voor de voorjaars- en herfstvakantie stelt het ministerie alleen maar adviesdata vast. Het staat scholen dus vrij om van deze data af te wijken. Scholen mogen ook de meivakantie met een week uitbreiden. Vraag daarom voor de voorjaars-, herfst- en meivakantie altijd bij de school na wanneer de vakantie is. Meestal zijn de vakanties op de website van de school te vinden.

Niet voor alle scholen
De verplichte vakantieperiodes en de adviesdata gelden alleen voor het basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs. Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten mogen de vakanties zelf bepalen.

Regio zuid
Voor de adviesdata van de voorjaars- en herfstvakantie en de verplichte vakantieperiode van de zomervakantie is Nederland ingedeeld in drie regio’s: regio zuid, midden en noord. Reizigers die gebruik maken van Maastricht Aachen Airport zullen bijna allemaal in regio zuid wonen. Daarom is hieronder te vinden waaruit regio zuid bestaat.

provincie Gelderland: Arnhem, Beuningen, Doesburg, Druten, Duiven, Groesbeek, Heumen, Neder-Betuwe (alleen de voormalige gemeente Dodewaard), Lingewaard, Maasdriel, Millingen a/d Rijn, Montferland (alleen de voormalige gemeente Didam), Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Rijnwaarden, Ubbergen, Westervoort, West Maas en Waal, Wijchen, Zaltbommel en Zevenaar

provincie Zeeland: alle gemeenten

provincie Noord-Brabant: alle gemeenten behalve Woudrichem en de kernen Sleeuwijk, Nieuwendijk en Werkendam in de gemeente Werkendam

provincie Limburg: alle gemeenten