Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Opfrisbeurt voor terminal Maastricht Aachen Airport

| Geen reacties

De passagiersterminal van Maastricht Aachen Airport wordt van binnen en buiten gerenoveerd. Als eerste is de binnenkant van het gebouw uit de jaren ’80 aan de beurt. Daarna wordt de buitenkant aangepakt.

Mei klaar
In mei moet de renovatie van de terminal klaar zijn. Ook het voorterrein krijgt een update. In het najaar van 2018 zijn ook deze werkzaamheden afgerond. De herinrichting van het voorterrein moet leiden tot een betere doorstroming van het verwachte verkeer en meer ruimte en rust voor passagiers.

Buitenkant opvallend
De nieuwe buitenkant ziet er opvallend uit. Het bestaande gebouw krijgt een soort bronzen jas met perforaties.

Over de gehele lengte van de terminal komt een afbeelding van de skyline van Maastricht. Door de perforaties en verlichting achter het beeld geeft dit ‘s avonds en ‘s nachts een uniek beeld.

Verouderd
De terminal stamt uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Er is nog nooit een noemenswaardige renovatie of opknapbeurt uitgevoerd. Zowel de binnen- als buitenkant van de terminal zijn verouderd en toe aan een modernisering.

Uitbreiding Corendon
Het passagiersvervoer vanaf Maastricht zit dit jaar flink in de lift door een forse uitbreiding van de activiteiten van Corendon op de luchthaven.

Ze hebben een groot aantal vakantiebestemmingen aan hun aanbod toegevoegd. Bovendien stationeert Corendon in de zomer twee vliegtuigen op Maastricht Aachen Airport.

terminal vliegveld Maastricht

de terminal overdag – foto: provincie Limburg

terminal vliegveld Maastricht

de terminal in het donker met een afbeelding van de skyline van Maastricht – foto: provincie Limburg

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.