Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Nieuwe exploitant voor luchthaven

| Geen reacties

Maastricht Aachen AirportMaastricht Aachen Airport heeft een nieuwe exploitant. De provincie Limburg heeft donderdag een concessie voor tien jaar verleend aan Trade Centre Global Investments (TCGI).

TCGI is de moedermaatschappij van onder andere Global Airlines Services. Dit bedrijf is al meer dan 20 jaar actief in de luchtvaartwereld. Bovendien vertegenwoordigen ze twee (Turkish Airlines en Royal Jordanian) van de drie vrachtcarriers die op Maastricht vliegen.

Het vliegveld van Maastricht werd in 2004 geprivatiseerd. In 2014 nam de provincie Limburg het eigendom weer over toen er een faillissement dreigde. Samen met vier gemeenten uit het zuiden van Limburg heeft de provincie geld beschikbaar gesteld voor het wegwerken van achterstallig onderhoud op het vliegveld en voor de kosten van onder meer veiligheid en brandweer op de luchthaven.

De CEO van Global Airline Services, Ismail Durmaz, is enthousiast over de nieuwe aanwinst: “Wij zien de toekomst van Maastricht Aachen Airport vol vertrouwen tegemoet en zullen er alles aan doen om de luchthaven op de wereldkaart te zetten”.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.