Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Miljoenen voor opknapbeurt vliegveld Maastricht

| Geen reacties

Provincie Limburg, drie ondernemers en een private investeerder stellen enkele tientallen miljoenen euros beschikbaar voor een opknapbeurt van Maastricht Aachen Airport. Er zijn plannen voor onder andere een nieuw hotel, extra vliegtuighangars en een facelift van de passagiersterminal.

Hotel
Bouwer VolkerWessels is van plan om voor ruim 10 miljoen euro een nieuw hotel bij het vliegveld op te zetten. Het hotel zal negentig drie- en viersterrenkamers krijgen.

Hangars
Samo, een bedrijf voor vliegtuigonderhoud, gaat een nieuwe hangar bouwen. Dit vanwege een nieuw contract met de Canadese vliegtuigbouwer Bombardier. Vliegtuigdecoreerder Maas Aviation zal investeren in een tweede spuitloods. Daarnaast wil een private investeerder een hangar bouwen voor 6 miljoen euro.

Passagiersterminal
De provincie Limburg heeft concrete plannen om de passagiersterminal van vliegveld Maastricht een facelift te geven. Dit zou ongeveer 1,5 miljoen euro moeten kosten. Bovendien komt 15,5 miljoen euro vrij voor achterstallig onderhoud en nog eens 15 miljoen euro voor uitbreiding van wegen, taxibanen en een nieuw platform. Deze laatste twee bedragen waren al eerder door provincie en gemeenten toegezegd.

Nieuwe exploitant
Er zijn drie kandidaten voor het overnemen van de exploitatie van het vliegveld van de provincie Limburg. Rond de komende jaarwisseling hoopt het provinciebestuur de naam van de nieuw exploitant bekend te kunnen maken.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.