Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Meivakantie van twee weken aanleiding voor vakantie naar het buitenland

| Geen reacties

Meivakantie twee weken?Als de meivakantie twee weken zou zijn is dit voor bijna 40 procent van de vakantiegangers aanleiding om naar het buitenland op vakantie te gaan. Dit blijkt uit een steekproef van GfK onder consumenten die wel eens een vakantie boeken. Nu is nog niet voor alle kinderen de meivakantie twee weken.

Eén week, anderhalf of twee
Er is dit jaar een verplichte, door de overheid vastgestelde, meivakantie van 30 april tot en met 8 mei. Scholen mogen deze vakantie verlengen. Zo zijn er scholen die ook de hele week voor deze verplichte week vrij geven. Ook zijn er scholen die de vakantie laten beginnen op woensdag 27 april. Dan is het Koningsdag.

ANVR pleitbezorger
Het enthousiasme voor een meivakantie van twee weken verbaast reisbrancheorganisatie ANVR niet. Directeur Frank Oostdam hierover: “Wij pleiten al langer voor het invoeren van een centraal vastgestelde tweeweekse meivakantie. Ook het rapport van Regioplan dat al eerder in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is gepubliceerd om de huidige regelingen onder de loep te nemen, laat zien dat er een breed draagvlak is voor een verplichte tweeweekse meivakantie”.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.