Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Griekenland vanaf Maastricht

Ga vanaf Maastricht naar Griekenland op vakantie. Met ingang van eind april 2017 gaat Corendon vanaf Maastricht naar Heraklion op Kreta vliegen. Kreta is een populaire vakantiebestemming. De meeste reizigers naar Kreta willen genieten van de zon, de zee en de ontspannen sfeer.

Vluchtschema vanaf Maastricht
Vanaf 21 april 2017 vliegt Corendon vanaf Maastricht naar Heraklion. De vluchten zijn zowel op de heen- als terugreis zonder tussenstop. Er wordt tweemaal in de week gevlogen, op maandag en vrijdag. De laatste vlucht voor 2017 zal op 23 oktober zijn.

Het eiland Kreta
Kreta is van de Griekse eilanden verreweg de populairste vakantiebestemming. Kreta is geliefd door het klimaat en overblijfselen van een geschiedenis die teruggaat naar de Minoïsche tijd.

Kreta is het grootste Grieks eiland met een lengte van 390 kilometer en een breedte die varieert tussen 12 en 70 kilometer. Het eiland is zo groot dat ondanks de populariteit er nog makkelijk rustige plekjes te vinden zijn. De meeste toeristen verblijven aan de noordkust van Kreta in plaatsen als Chersonissos, Rethymnon, Chania en Agios Nikolaos.

De aantrekkingskracht van Kreta wordt veroorzaakt door het klimaat, de resten van een lange geschiedenis en het landschap. Kreta heeft droge, hete zomers en milde regenrijke winters. Een paar voorbeelden van de gemiddelde temperatuur overdag: mei 24 graden, juni 28 graden, juli 29 graden, augustus 30 graden, september 27 graden en oktober 24 graden. Behalve de aangename temperaturen heeft Kreta de zonaanbidders een helderblauwe zee en fraaie zandstranden te bieden.

Cultuurliefhebbers vinden op Kreta ook veel van hun gading. Er zijn vele overblijfselen van de Minoïsche cultuur en ook latere overheersers van het eiland hebben hun sporen nagelaten. Bent u natuurliefhebber dan spreken de ruige gebergten, uitgestrekte hoogvlakten, kleine baaien en prachtige natuurgebieden u vast aan.

Kaart van Kreta

Vakantie vanaf Maastricht boeken
Een complete vakantie naar Kreta met vertrek vanaf Maastricht boekt u rechtstreeks bij Corendon. Een vakantie naar Kreta hoeft niet duur te zijn. U boekt al vanaf 229 euro een achtdaagse vakantie op het Griekse eiland.

10 reacties

 1. Op 17 mei vlieg ik vanaf Maastricht naar Kreta (Heraklion) en 31-5 weer terug.
  Kunt U mij zeggen welk vluchtnummer dit is en hoe ik stoelreservering kan uitvoeren

  • Deze vragen kunt u het beste stellen aan de organisatie die u reis verzorgt of waar u een los ticket heeft gekocht. Hopelijk kunnen zij zeggen wat het vluchtnummer zal zijn en hoe u de reservering kunt doen. Succes en een goede vlucht toegewenst!

 2. hallo, u toont op deze site dat transavia vanaf 26/4/15 naar herklion vliegt. Als ik op de site van Transavia zelf kijk, kan ik dit helemaal niet terugvinden. Klopt deze info nog? Mvg,
  Stella.

  • Het is inderdaad opvallend dat via de site van Transavia de vluchten niet te vinden zijn. Het is zelfs niet mogelijk om Maastricht als vertrekluchthaven te selecteren! Reisorganisaties zoals Sunweb en Neckermann bieden echter wel volop reizen vanaf Maastricht naar Kreta aan. Blijkbaar kiest Transavia er voor om geen losse tickets meer voor de vluchten vanaf Maastricht te verkopen.

 3. vertrekken er ook vluchten naar kreta

 4. Beste,

  Graag had ik mijn zomervakantie geboekt, met als vertrekpunt Maastricht Airport. Momenteel zijn deze vakanties énkel boekbaar via Amsterdam.
  Vanaf wanneer worden jullie prijzen/vluchten bij de touroperators aangevuld?

  Alvast hartelijk bedankt voor uw reactie!
  Vriendelijke groeten
  Otten Evi

 5. Jammer dat jullie niet meer vanaf Maastricht naar Heraklion vliegen
  Wij wonen 15 minuten van Maastricht !!

 6. welke Reisorganisaties vliegen nog vanaf Maastricht ? in de zomer 2016

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.