Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Girona (Barcelona)

Ryanair vliegt vanaf Maastricht naar het vliegveld van Girona. Een vlucht naar Girona is een prima begin van een stedentrip naar Barcelona. In vijf kwartier reist u met een bus waarvan de vertrektijden aansluiten op de vluchten van Ryanair naar het centrum van Barcelona.

Vluchtschema
De eerste vlucht naar Girona in 2017 is op 28 maart. Ryanair vliegt op dinsdag en zaterdag.

Gedurende de periode 5 juli tot en met 28 augustus 2017 is er elke week een extra vlucht. Tot 7 augustus 2017 is die extra vlucht op woensdag. Daarna op de maandag.

Vlucht naar Girona boeken
U boekt uw vlucht naar Girona makkelijk en voordelig bij WTC.nl – World Ticket Center. Om uw reis compleet te maken vergelijkt u hotelkamers en appartementen bij Trivago.nl.

Wilt u een complete vakantie, dus de vlucht en een accommodatie, dan kunt u bij D-reizen terecht. Ze combineren de voordelige tickets van Ryanair met een aantrekkelijk hotel tot een pakketreis.

Vervoer vanaf het vliegveld
Het vliegveld van Girona ligt zo’n 12 kilometer ten zuidwesten van de stad Girona. De makkelijkste manier om vanaf het vliegveld verder te reizen is per bus of door het huren van een auto.

Met de bus bent u in 25 minuten in het centrum van Girona. Deze bus gaat elk uur. Er zijn veel autoverhuurders op het vliegveld gevestigd.

Veel reizigers gebruiken het vliegveld van Girona om door te reizen naar Barcelona. In vijf kwartier bent u in de hoofdstad van Catalonië. Handig is dat de vertrektijden van de bussen aansluiten op de vluchten van Ryanair. Let er bij de terugreis van Barcelona naar het vliegveld van Girona goed op dat u de juiste bus neemt. Er is ook een bus die naar Girona-stad gaat. U moet lijn 604 nemen. Een kaartje voor de bus kost voor een retourtje € 25 en een enkele reis kost € 16.

Behalve naar Girona-stad en Barcelona kunt u ook met de bus naar de Costa Brava. Er zijn twee maatschappijen die vervoer naar plaatsen zoals Lloret de Mar, Tossa de Mar, Roses en Blanes aanbieden, Moventis en Sagalés.

Girona ook een bezoek waard
Elk jaar maken vele miljoenen reizigers gebruik van het vliegveld van Girona maar verreweg de meesten laten Girona zelf links liggen en gaan direct door naar Barcelona. Hoewel Barcelona natuurlijk veel te bieden heeft is dit niet helemaal terecht. Qua cultuur en historie heeft Girona ook veel te bieden.

Bezienswaardigheden Girona
De historische binnenstad van Girona ligt op een heuvel aan de oever van de rivier Riú Onyar. De over de rivier ‘hangende’ gebouwen en de bruggen die de rivier oversteken zijn karakteristiek voor Girona.

In de loop van de geschiedenis werd Girona maar liefst 25 maal belegerd en zeven keer veroverd. Her en der zijn de verdedigingsmuren nog te vinden. Een hoogtepunt van Girona zijn de originele Arabische badhuizen uit de 12de eeuw.

De kathedraal van Girona ziet u al van verre liggen. Een trap met 90 treden brengt de bezoeker naar het hoofdportaal. De kathedraal is één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje.

De Joodse wijk, El Call Jueu, welke ontstaan is tussen de 12de en de 15de eeuw is één van de mooiste en omvangrijkste van Europa. Het Museu d’Historia dels Jueus geeft een goed beeld van de geschiedenis van de Joden in Girona.

Hotels in Girona
Als u Girona bezoekt dan wilt u natuurlijk ook in een goed hotel overnachten. Via Trivago.nl zoekt u een hotel in Girona. Ze zetten de aanbiedingen van de verschillende boekingssites voor u op een rijtje.

Kaart van Girona

Barcelona populair
Met de bus bent u vanaf het vliegveld van Girona in vijf kwartier in Barcelona. Barcelona is met jaarlijks zo’n zeven miljoen toeristen die op bezoek komen een populaire stad. De stad heeft dan ook veel te bieden: een prima klimaat, veel bezienswaardigheden, lekker eten, de zee en een prima atmosfeer.

Bezienswaardigheden Barcelona
In Barcelona zijn veel historische monumenten te vinden maar de stad is toch vooral bekend vanwege de onnavolgbare bouwwerken die Antoni Gaudí rond 1900 ontwierp. De bekendste daarvan is natuurlijk de onconventioneelste kerk van Europa, de Sagrada Família. Andere must sees van Barcelona zijn de Ramblas, het stadion van FC Barcelona Camp Nou en musea als het Picassomuseum en het Miró.

Hotels en appartementen in Barcelona
Tijdens uw verblijf in Barcelona wilt u natuurlijk in een goed en niet te duur hotel of appartement overnachten. Via Trivago.nl zoekt u een geschikte hotelkamer of appartement in Barcelona.

Kaart van Barcelona
een grote kaart van Barcelona »

D-reizen naar Girona vanaf Maastricht ticket naar Girona vanaf Maastricht een hotel in Girona zoeken

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.