Vliegen vanaf Maastricht

begin uw vakantie vanaf vliegveld Maastricht

Drukte op vliegveld Maastricht door TEFAF

| Geen reacties

TEFAF MaastrichtDe jaarlijkse kunstbeurs TEFAF zorgt voor grote drukte op het vliegveld van Maastricht. In tien dagen tijd komen er zo’n 200 extra vliegtuigen op het vliegveld. Het gaat om privéjets die steenrijke kunstverzamelaars naar de beurs brengen.

TEFAF hoort tot de top van de kunstbeurzen. Er staan 280 kunsthandelaren uit de hele wereld op 30.000 vierkante meter beursvloer. Tot en met 22 maart zullen er ongeveer 70.000 bezoekers de kassa passeren.

U kunt er terecht voor een Van Gogh met een vraagprijs van rond de 10 miljoen dollar. Of misschien valt u wel voor een 15e eeuws religieus boekwerk (6,5 miljoen).

De verzamelaars die zich per vliegtuig naar Maastricht laten brengen hebben meestal een eigen vliegtuig. Sander Heijmans, directeur van Maastricht Aachen Airport: “De meeste jets die hier staan zijn private jets. Geen gehuurde. Deze zijn gewoon eigendom”.

Het wordt de bezoekers makkelijk gemaakt. Op het vliegveld rijden de limousines tot aan de vliegtuigtrap. De dure gasten worden zo direct van hun jet naar het MECC gereden, het beurzencomplex van TEFAF.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.